Media and News


Media RtL4
Hoe mooi is het leven en hoe gek kan het soms lopen.
Ik ben benaderd om uitleg te geven over het prachtige ras Australian Labradoodle op de televisie bij RTL4. Het programma lifestyle experience had me benaderd en ik moet eerlijk zeggen het leek me super spannend maar ook zo mooi om mensen dingen te laten zien en horen over dit geweldige ras.

En wat is het filmpje mooi geworden, alleen hoe jammer in 3 minuten tijd is het zo moeilijk om alles wat je iedereen wil meegeven ook te kunnen plaatsen zonder dat het er afgeraffeld of onduidelijk uitziet. Ik praat over een ras en sommige mensen vinden het geen ras omdat het nog niet erkend is door de Raad van Beheer. Als je de ( Australische) Labradoodle of Cobberdog opzoekt bij dierenverzekeringen of chipregistratie staan ze er wel tussen dus daar is het wel een erkend ras. Het is ook zeker niet een mengeling waar we maar wat doen, het is een sterk ras waarbij we alleen nog maar met goed gekeurde en typische sterke karakters door gaan.

Media 3
Ook wilde ik dingen kwijt over de vachtverzorging dat daar best wat tijd in gaat zitten wat niet onderschat dient te worden.

En voor mij het allerbelangrijkste een ALD is een levend wezen als ik al mijn fokhonden niet in een gastgezin zet moet ik de dieren die van ons als mens houden uit hun eigen gezin halen en herplaatsen, nu doordat ze al in hun eigen gezin zitten hoeft dat niet en kunnen ze lekker blijven in hun eigen geliefde gezin. Ook hoef ik een hond niet het maximale 5 nestjes te laten geven want dan kunnen ze sneller ruimte maken voor nieuw vruchtbaar materiaal. Nee het zijn dieren met gevoel en ze mogen alles op hun eigen tempo doen.

Media 4
Dus dankzij de kracht van ons team met gastgezinnen kunnen we Nederland en daarbuiten voorzien van een super ras zonder dat de honden worden kapotgefokt of buitengesloten van wat voor hun de roedel is namelijk het gezin.

Op het filmpje is als we buiten spelen op het terrein ongeveer 1/3 van onze honden te zien in diverse maten en kleuren. Onze gastgezinnen zijn allemaal vrijblijvend gekomen om vol trots hun dierbare doodles te showen, en geef toe wat zijn ze allemaal knap en bijzonder op hun eigen manier.

Hebben jullie het tv debuut gemist het is ook terug te zien op Youtube ZaanseDoodles kanaal