Castration


Puppies 2
Hierover is veel te lezen op het internet. Castratie bij de Australian Labradoodle is een veel besproken punt bij diverse mensen. Vanuit Australie is besloten om puppen met 7 weken te laten neutraliseren dit om te voorkomen dat er mensen zomaar een nestje fokken voordat het ras af was. Tenslotte praten we over een samengesteld ras wat in wording is/was.

Natuurlijk wordt er geroepen dat het de bedoeling is om zo de prijs hoog te houden maar dat is dus niet het geval. Men wilde bewust en wel overdacht een ras vormen.

In Amerika is het vroeg castreren een heel normaal iets. Alles heeft natuurlijk voor en nadelen. Als je ziet dat de puppen al binnen een paar uur rennen/spelen en eten en een volwassen hond een paar dagen van streek is, dan is daar wel iets voor te zeggen. Ook zijn er bepaalde medische punten zoals bepaalde varianten van kanker die bij een gecastreerde hond niet of veel minder voorkomen.

Tot voor kort hadden de fokkers in Nederland geen keus betreffende het neutraliseren ( castreren) van de puppen, gelukkig is sinds begin 2012 er iets veranderd. Door goed overleg en aandringen vanuit de ALAEU hebben diverse fokkers zich hard gemaakt om nieuwe eigenaren de keuze te geven. t is niet meer verplicht maar een dringend advies om de hond te neutraliseren, echter men kan nu een keuze maken om dat met 8 weken bij de fokker te laten regelen, of voor dat de hond 24 maanden is zelf te laten doen en hier een bewijs van te overhandigen bij de fokker.

Hier is behoorlijk voor en door geknokt door de Nederlandse fokkers. Maar het resultaat mag er best wezen. Laat U goed voorlichten over dit issue zodat U een weloverwogen keuze kunt maken. En vraag ook ernaar bij je fokker waar je een pup vandaan wilt hebben aangezien elke fokker vrij is om zelf te bepalen of ze wel/niet vroeg castreren.

Ik heb besloten de puppy’s niet op zo’n jonge leeftijd te laten neutraliseren. U krijgt dus een contract waar u zich aan heeft te houden. Houd u zich daaraan om te voorkomen dat het overkoepelend orgaan de boel weer terugdraait en er geen keuze meer is. Door sommige mensen wordt er geroepen dat het niet rechtsgeldig is , bedenk dat het niet klopt immers U heeft altijd vrijwillig getekend en niemand heeft U met een revolver gedwongen om bij ons een hond met fokverbod te gaan halen.

Al onze honden hebben een stamboom die is uitgegeven door de rasvereniging na het bewijs van castratie krijgt u pas de stamboom van de hond.

OOK BIJ ONS IS EEN FOKVERBOD AAN DE ORDE BIJ ALLE HONDEN DIE ALS HUISHOND ZIJN VERKOCHT.

Fokhonden worden wel verkocht maar zijn duurder en er wordt op een andere manier de selectie samen met U gemaakt.