Support Dog


Support Dog 1

Wat is dat nu eigenlijk en waarom zijn niet alle honden ( dus ook ald) er geschikt voor?

Het is een algemeen gezegde dat de hond veel kan bijdragen aan het geluk en welzijn van de mens, en dat klopt ook maar net als dat niet ieder mens timmerman of professor kan wezen is dat met een hond hetzelfde.

Ik ben heel trots en blij dat er inmiddels meerdere honden als hulphond draaien op verschillende vlakken , immers als er een hulphond aanvraag is dan is dat per persoon verschillend wat en waar de hond mee kan helpen.

Diverse variaties waar een hulphond kan worden ingezet:

Support Dog 2
En zo kan ik nog wel flink doorgaan. Doordat een hond geen vooroordeel heeft geeft dat rust bij de mens en kunnen we veel dingen toch beter aan als wanneer er wel druk op staat.

Een hond is niet bij geboorte een hulphond maar kan wel de kwaliteiten bezitten om er 1 te worden, Zoals de foto laat zien het tuigje is te groot en de hond zal samen met zijn baas moeten groeien in het 1 worden van het team als duo.

Bedenk ook dat het traject om hulphond te kunnen worden lang is het is immers een leerproces en is niet meteen al aan de orde als de hond wordt geboren. Het leren van dit traject geeft de meeste kans van slagen als dit wordt begeleid door mensen met ervaring e/o opleiding.

Inmiddels heb ik met succes mijn opleiding afgerond tot therapiehond/ hulphond begeleider / instructeur zodat ik ook de mensen kan helpen met de opleiding van hun eigen hond e/o het uitkiezen van de geschikte hond in het nest.

Support Dog 3
Wij hebben diverse mensen inmiddels kunnen helpen aan een geschikte hond voor hun gezin, deze mensen hebben geheel vrijblijvend aan ons hun verhaal verteld en ook duidelijk kunnen maken hoeveel de hond is gaan betekenen voor vaak het hele gezin.