Suggestions


Tips 1
En dan is daar de dag dat je uitkijkt naar je pup , een hele blije dag voor de baasjes, voor Uw pupje een rampen dag. Hij verloor vandaag alles wat vertrouwd en dierbaar was in zijn leven, zijn moeder, zijn nestgenootjes, zijn vertrouwde mensen, zijn vertrouwde roedel, zijn vertrouwde omgeving , geluiden , enz. Om een geweldige hond te worden heeft de hond zeker op dit moment U heel hard nodig , steun hem zoveel als kan.

Daarbij kan je denken aan:

Ga leuke dingen doen en niet alleen in het weekend. Leer de pup vanaf dag 1 los te lopen, doordat de pup het nest kwijt is zal deze jou heel goed in de gaten houden en volgen. Het is voor de nieuwe baas enger als voor de pup. Leer de pup snel aan zijn/haar naam door deze veel te gebruiken en alleen in de positieve zin.

Zoek een puppy cursus op die gebruik maakt van positieve manier van opvoeden de ALD houd niet van harde hand en zal daar ook dwars door worden.

Mocht je om een bepaalde reden niet naar buiten kunnen of weinig tijd hebben , bedenk dan dat je een hond niet alleen lichamelijk moe kan maken maar ook geestelijk , denk aan zoek spelletjes of intelligentie spellen.

Bij ons vandaan krijgt u een puppy pakket mee met voer wat de pup bij ons gewend is, en natuurlijk alle dingen die een nieuwe eigenaar moet weten om de hond zo gezond mogelijk op te laten groeien.

U bent trots op Uw pup, logisch hij is klein en schattig, hij zal uit groeien tot een prachtige hond die bij veel mensen bewondering oproept, maar er komt een tijd dat Uw hond extra verzorging nodig heeft , niet meer zo snel ter been is, anders mooi uitziet en bij andere mensen medeleven of misschien wel afschuw oproept ipv bewondering. Denk als Uw hond oud is en kwaaltjes krijgt, terug aan de tijd van vandaag, toen U trots Uw pupje op kwam halen en aan de tijd die volgde dat U jarenlang van hem genoten heeft. Geef hem dan zijn extra zorg, verzorg zijn kwaaltjes zonder mopperen, wees net zo trots op zijn doorleefde bejaarde uiterlijk en heb bewondering voor het aanpassingsvermogen dat dit bijzondere exemplaar van de soort hond, zijn leven lang aan uw mensenleven gegeven heeft. Denk als hij oud is, of het even wat minder gaat, nog terug aan vandaag en voel dezelfde trots op uw kanjer’

Vergeet niet dat je de pup al vanaf het begin leert dat borstelen erbij hoort, elke dag even borstelen het liefste op een tafel daar leg je een anti slipmat of droogloopmat op en leg je de hond op de zij , ook sommige dingen staande doen.

Een goede tip is kijk eens op youtube voor filmpjes hoe anderen het doen, een hele goede serie filmpjes is gemaakt door Nanja de Koning van Dog’s paradise, de link van de eerste film zet ik dan ook hier neer de rest kan je dan opzoeken vanuit die film op YOUTUBE

Geniet van elkaar en maak er een mooie tijd SAMEN van, Wij staan ten alle tijden! graag voor U klaar met vragen mbt Uw pup, Uw hond. Onze service eindigt niet bij de drempel.