How we do it


How we do it 1
Zodra je de beslissing hebt genomen om een nieuw Familielid in huis te nemen (een Australian Labradoodle), dan wil je natuurlijk voor het beste gaan. Tja en wat is het beste? Dat is natuurlijk voor een ieder net weer even anders.
Vandaar dat ik hieronder ga vermelden hoe wij hier tegenaan kijken, en ga vermelden hoe wij dit zien en hoe wij het aanpakken.

Ik adviseer jullie om alle vragen die je hebt lekker op te schrijven en die mij dan toe te sturen. Ik geef je op die gestelde vragen altijd een heel eerlijk antwoord. Deze vragen kunnen ook gesteld worden bij de kennismaking of alvast van te voren per mail worden toegezonden. Een ander alternatief is om de vragen telefonisch te stellen.
Wellicht op dat moment vervelend voor je, maar onthoudt dat deze regel ook geldt voor de periode nadat jullie pup geboren is en zijn/haar rust nodig heeft.

Vanaf het begin van 2021 is de werkwijze bij De Zaansedoodles veranderd om meer rust te creëren voor de verzorging van de moeders en de pups. Anders gaat er teveel tijd zitten in het mailen en bellen.
Zodra er een teef is gedekt, dan zullen wij dit op de website vermelden. Je kunt je kan dan nog niet inschrijven.

Als er een positieve echo is gemaakt (rond de 4e week van de dracht), dan hebben we een inschatting hoeveel pups er beschikbaar gaan komen. Het is mogelijk dat er (bij een groot nest) dan een "inschrijfknop" op de Zaanse Doodles Website bij een Combi/nest zichtbaar wordt. Je kunt je dan alleen op dat specifieke nest inschrijven. Ook indien er staat dat alle kleuren mogelijk zijn, dan zal je een beschikbare kleur moeten aceepteren (bijvoorbeeld zwart). Want dat is immers al van te voren bekend.
Wil je alleen een rode, wacht dan op een Combi waar die kleur vermeld staat (of blond tinten). Rode ouders geven niet alleen of uitsluitend rode pups. Dat is een onzin verhaal. Ook lichte ouders kunnen rode pups geven.

Zodra de pups geboren zijn hebben we zekerheid over het aantal, en gaat de inschrijflijst op de Zaanse Doodles Website van die Combi weer open als er genoeg pups zijn. Op deze manier kunnen we nooit meer inschrijvingen/mensen voor een nest krijgen dan dat er pups beschikbaar zijn.

Als u verzekerd bent van een pup dan, kan u altijd kennis komen maken met ons. Je mag op dat moment nog NIET bij de pups omdat dat teveel belasting is voor de moeders.

Ik neem per mail contact met je op zodra er een pup voor jou is geboren. Je wordt op de hoogte gehouden vanaf dag 1, en jullie groeien in principe mee in het proces van de komst van de pup.

Wanneer de pups door een Dierenarts zijn gecontroleerd, ingeënt én gechipt, dan gaan we daarna een knuffeldag houden. Zo'n knuffeldag zal rond de 7e week na de geboorte van de pup zijn. Na de knuffeldag komt de karaktertest en worden na die test alle karakters doorgegeven aan de nieuwe baasjes en kun je dan een voorkeur aangegeven.

Er komen voor jullie wekelijks de portretfoto’s beschikbaar, en via de inlog van de Doodle Support Website kun je alle informatie vinden die nodig is voor de komst van je pup. Je krijgt toegang tot deze Doodle Support Website zodra je de eerste betaling van de admininistratie kosten hebt gedaan.

Zodra de pups die bij ons thuis geboren zijn groot genoeg zijn, worden ze groot gebracht in "De Speelkamer" in ons huis. In "De Speelkamer" hangt een live Webcam camera en kun je de belevenissen van het nestje van jouw pup online volgen. Je krijgt toegang tot deze live Webcam met behulp van een code die we je beschikbaar zullen stellen van de WhatsApp groep van het betreffende nestje. Dit is ongeveer vanaf 6 weken na de geboorte en tot op het moment dat de pups worden opgehaald. De Webcam is dagelijks actief tussen 10.30 - 22.00 uur.

Tijdens het ophalen van de pup (na de 8e week na de geboorte) krijgt je van ons naast de pup zelf het volgende ook mee: (1) puppypakket; (2) dierenpaspoort; (3) chipregistratie; (4) koop overeenkomst; (5) gezondheidsverklaring; (6) voer voor de eerste periode; (7) tips met betrekking tot voer en verzorging; (8) een beer/dier als knuffel met de nestgeur; (9) tuig/halsband en riem; (10) shampoo; en (11) snacks.

De stamboom ontvangt je zodra de pup binnen de afgesproken periode van 1 1/2 jaar is gecastreerd en ik daar het bewijs van heb ontvangen.

`de pups worden bij ons grootgebracht met brokjes van Proplan en vers voer van Darf (kvv).

Je kunt altijd contact met ons opnemen indien er vragen zijn of indien er is anders is. Ook al is de pup inmiddels volgroeid, of zelfs als het een hoogbejaarde hond is geworden.

Houd er rekening mee dat ik inmiddels wel veel ervaring heb met dit soort honden, maar dat ik geen dierenarts ben. Dus raadpleeg bij twijfels over de gezondheid van je hond altijd een dierenarts. Je kunt mij altijd bellen voor advies, maar ga ook op je gevoel af. Dat werkt meestal goed. Je bent immers degene met het meeste contact met je eigen hond.

Als één van de weinige fokkers heb ik enige tijd geleden besloten om alle kennelhoest vaccinaties 6 weken na de geboorte te geven, terwijl dit in de meeste gevallen pas wordt gedaan na 9 weken. Wij zijn voorheen geconfronteerd met enkele honden die toch kennelhoest hebben opgelopen op bijvoorbeeld de hondenschool of andere plaatsen en daardoor voor de 9e week al behoorlijk ziek zijn geworden. In goed overleg met zowel onze eigen dierenarts als met de Universiteit Utrecht én de fabrikant van de vaccinaties geven wij de kennelhoest vaccinatie al na 6 weken. Op basis van onderzoek (dat we op verzoek graag beschikbaar stellen) is aangetoond dat dit een verantwoorde methode is . Wij willen immers zo min en zo laat mogelijk chemicaliën inbrengen in de (kleine) hondenlijfjes. Aanvullende informatie is ook beschikbaar op de Doodle Support Website. Indien gewenst kunnen wij jullie ook een brief beschikbaar stellen voor je dierenarts zodat dat die het kan nalezen.Na de introductie van deze methode hebben wij geen gevallen van kennelhoest meer gehad.